Van gypsy tot klassiek, via Frans en jazz

Altijd gratis toegankelijk

Voor de tweede zaterdag in september staan twee dingen vast: het is de Nationale Open Monumentendag en Muziek Monumentaal. Deze evenementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Verbindingen maken en zoeken tussen muziek en monumenten en andersom, dat is het doel van Muziek Monumentaal. Muziek zorgt voor kleur en sfeer in en rond monumenten. Ze krijgen een meerwaarde als ze gevuld worden met muziek. Wereldmuziek door professionals, op bijzondere plekken en altijd gratis toegankelijk. Dat zijn de uitgangspunten en die staan ook voor deze editie weer kaarsrecht overeind.

Dankzij subsidies en bijdragen van vele sponsors, lukt het ons elk jaar weer om een bijzonder programma aan te bieden, ook in 2019!

Beleef ook dit jaar het concert 'Tour Classique' in de sfeervolle Evangelisch-Lutherse Kerk in Zierikzee, op Slot Haamstede in Haamstede of in de St. Nicolaaskerk in Brouwershaven. Kan het monumentaler?

Samen met het Stadhuismuseum organiseren wij weer een ‘Tour des Monuments’: met een gids langs drie beeldbepalende monumenten en in elk monument een kort concert. Bijzonder!

Vrijdag 13 september

Openingsavond in de Nieuwe Kerk te Zierikzee

Ook dit jaar belooft het weer een feestelijke avond te worden. De planning en organistie zijn nog in volle gang, dus de precieze invulling volgt zo snel mogelijk.

Zaterdag 14 september

Tour Classique

Bij de Tour Classique doet een klassiek ensemble drie monumentale locaties op Schouwen-Duiveland aan. De optredens zijn in kerken, in huizen of museale gebouwen. U kunt gewoon binnenlopen om te genieten van de concerten.


Tour des Monuments

Samen met het Stadhuismuseum organiseert Muziek Monumentaal op de Open Monumentendag een muzikale ontdekkingstocht langs drie bijzondere Zierikzeese monumenten.

Het werkt als volgt:

Vooraf aanmelden bij het Stadhuismuseum Zierikzee (verdere informatie volgt).
Zaterdag 14 september vanaf 12.00 uur: ophalen deel­nemersbewijs bij het Stadhuismuseum en indeling in drie groepen. Elke groep krijgt een gids toegewezen die uitleg geeft en de groep begeleidt naar de drie locaties.

Om 12.30 uur vertrekken de groepen naar de locatie. De bezoeken starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De gids geeft uitleg over de geschiedenis van het monument.

Aansluitend is er een muzikaal optreden van ca. 30 minuten.

En verder...

Op zaterdag 14 september zijn er vanaf 12:00 optredens in Zierikzee op Plein Montmaertre, de Schuithaven, Havenplein en Kraanplein.

Van 18:30 tot 19:30 is de muzikale afsluiting bij Café De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee.